Надія Савченко повернулася в Україну

07:42, 15.03.2018
Надія Савченко повернулася в Україну

Надія Савченко в аеропорту "Бориспіль" (strana.ua)

Народна депутатка України Надія Савченко повернулася із закордону в Київ у середу, 14 березня.

Про це повідомляє 112.ua.

"Був дуже хороший політ, зустріла по дорозі дуже багато хороших людей - наших українців, які змушені їхати заробляти гроші за кордон", - заявила Савченко в коментарі кореспонденту телеканалу.

Від коментарів у справі Володимира Рубана Савченко відмовилася, однак наголосила, що зробить заяву з цього приводу під будівлею СБУ у четвер, 15 березня.

Зазначається, що Надія Савченко прилетіла в Бориспіль із Мюнхена.

Нагадаємо, Надію Савченко викликали на допит у справі Володимира Рубана 13 березня.

Повідомлення надійшло, коли вона вилетіла до Стразбурга, тому народна депутатка заявила, що виклик на допит через ЗМІ ненадійний, тому вимагає, щоб їй офіційно вручили повістку.

У середу генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання про зняття недоторканості до Верховної Ради на Надію Савченко, якщо вона не з'явиться на допит 15 березня.

Савченко планувала перебувати в Страсбурзі до 16 березня, але напередодні її сестра запевнила, що вона має намір таки з'явитися в СБУ на допит 15 березня.

Як повідомляла "УМ", 8 березня керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана було затримано на Донеччині при спробі вивезти арсенал зброї з окупованої території.

Йому висунули підозру за ч.1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", та ч.1 ст.14 "Готування до злочину", ч.3 ст.258 "Терористичний акт".

Шевченківський районний суд Києва взяв під арешт Володимира Рубана на 60 діб без права застави.

У справі також фігурує помічник Савченко Олег Мєзенцев: він нібито є співучасником групи, яка готувала теракти в Києві та причетна до перевезення зброї з окупованої території України.