Путін агітуватиме за себе в Криму

14:40, 12.03.2018

Президент Росії Володимир Путін планує поїздку до анексованого Росією Криму 14 березня.

 

Про це пише російське видання "Дождь" в понеділок.

 

Під час останньої перед президентськими виборами регіональної поїздки Путін візьме участь у другому за час кампанії багатотисячному мітингу.

 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив цю інформацію.

 

"Це річниця референдуму. В Криму та Севастополі вона дуже важлива і відзначається", - заявив він.

 

Відзначається, що це буде вже другий мітинг за час виборчої кампанії. Перший Путін провів 3 березня в Москві. Тоді в Лужниках, за даними МВС РФ, зібралися 130 тисяч осіб.

 

Нагадаємо, Росія на початку 2014 року анексувала Крим, скориставшись зміною влади в Україні і посиливши свою військову присутність на півострові.

 

Україна, Євросоюз і США не визнали незаконний "референдум", який Росія використовувала в якості виправдання агресії, і ввели санкції проти РФ.

 

Україна також не визнала вибори в Державну Думу РФ 2016 року, проведені на території анексованого Криму, і обраних там "депутатів".

 

Як відомо, так звані "вибори" президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму. Російські ЗМІ повідомляли, що Путін поїде голосувати за себе в Крим, щоб підняти там явку. Пізніше однак було вирішено, що президент залишиться в Москві і проголосує за місцем прописки.

 

Також повідомлялося, що кримських татар з бюджетної сфери, агітують брати участь в роботі "виборчих комісій".

 

Як повідомляла «УМ», лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Росія задіяла спецслужби, аби забезпечити явку кримських татар на дільниці для голосування під час "виборів" президента РФ-2018 та закликав кримчан бойкотувати ці "вибори".

 

Міністр МЗС України Павло Клімкін заявив, що працюватиме над тим, щоб усі залучені до виборів президента РФ в окупованому Криму потрапили під відповідні санкції.