Мережа АТБ подає в суд на ветерана АТО та активіста за історію про російськомовну касирку

11:58, 12.03.2018
Мережа АТБ подає в суд на ветерана АТО та активіста за історію про російськомовну касирку

В мережі АТБ-Маркет переконують, що Станіслав Федорчук та Павло Помислов-Несміянов вигадали історію про конфлікт із касиркою (www.volynnews.com / ілюстрація)

Представники мережі магазинів АТБ подали судовий позов до громадського активіста Станіслава Федорчука та ветерана АТО Павла Помислова-Несміянова через поширення в соцмережах нібито вигаданої історії про касирку, яка відмовилася обслуговувати чоловіків українською та "очікувала на російські танки", через що компанія зазнала репутаційних втрат.

Про це повідомляє видання NewsRoom.

У позовній заяві ТОВ "АТБ-Маркет" звинувачує автора поста у Facebook Станіслава Федорчука і безпосереднього учасника подій Павла Помислова-Несміяновав поширенні неправдивої інформації.

"На думку позивача, вищевказані відомості порочать ділову репутацію і приписують співробітникам низькі моральні якості, а також фактично закликають до збройного міжнаціонального конфлікту", - пише NewsRoom про інформацію із судового позову, опублікувавши фото лише частини першої сторінки документу.

ТОВ "АТБ-Маркет" вимагає від таніслава Федорчука та Павла Помислова-Несміянова "спростувати неправдиву інформацію" та відшкодувати моральну шкоду в розмірі 50 тисяч гривень (по 25 тисяч гривень з кожного).

Позов поданий Дарницького районного суду Києва, найближче судове засідання відбудеться 21 березня.

Нагадаємо, Станіслав Федорчук опублікував у Facebook інформацію про конфлікт в магазині АТБ по вулиці Амосова у Харкові.



Журналістка видання NewsRoom Ірина Зозуля в коментарях стверджувала, що поліція не отримувала інформацію про конфлікт у магазині.