Американський безпілотник здійснив багатогодинну розвідку над Кримом та Донбасом

09:41, 12.03.2018
Американський безпілотник здійснив багатогодинну розвідку над Кримом та Донбасом

RQ-4А Global Hawk в польоті (ілюстрація)

Безпілотник військово-повітряних сил США RQ-4B Global Hawk провів багатогодинний розвідувальний політ над окупованими Росією територіями Криму та Донбасу, а також отримав дані із прикордонних областей РФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Безпілотник RQ-4A Global Hawk з бортовим номером 05-2024 вилетів уранці, 11 березня, з авіабази Сігонелла на Сицилії, і кілька годин літав уздовж південно-західного і південного узбережжя Криму і узбережжя Краснодарського краю РФ до Сочі.

Розвідник летів на висоті 16,1 тис. метрів і швидкості близько 700 км на годину.

RQ-4A Global Hawk наближався до берегів Криму і Краснодарського краю на відстань близько 40 км.

Перед цим безпілотник ВПС США протягом близько 4 годин проводив чергову розвідку уздовж лінії розмежування на Донбасі, у ході якої він кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, які межують з Луганською областю.

"З урахуванням можливостей ведення розвідки RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії", - йдеться у повідомленні.

Уранці 11 березня безпілотник увійшов в повітряний простір України з боку Румунії і продовжив політ на схід над Кіровоградською і Дніпропетровської областями до Донецької області.

Як повідомляла "УМ",  американський безпілотник RQ-4B Global Hawk регулярно проводить розвідку ситуації на окупованих територіях.