Переговорника Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї

10:30, 09.03.2018
Переговорника Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї

Керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримано на КПВВ "Майорське" у Донецькій області з арсеналом зброї.
 
Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука у Facebook.
 
"На КПВВ затримано Рубана. Під виглядом переселенця, цей "генерал" намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях", - написав Тука.
 
Затриманя у  Facebook підтвердив генпрокурор Юрій Луценко. У коментарі до посту волонтера, блогера, колишнього учасника АТО Мирослава Гая щодо Рубана генпрокурор написав: "Це не випадкове затримання", додавши, що впевнений у цьому на 100%.
 
Також Луценко додав, що "ніяких звільнень не буде".
 
Як повідомив волонтер Мирослав Гай, Рубан був затриманий о 9.15 на пункті Майорськ прикордонниками, коли намагався перевезти величезний арсенал зброї з окупованої території в Україні.
За інформацією волонтера, злочинця передали до СБУ.
 
"Рубан незаконно привласнив собі звання генерала і займався впровадженням агентів ФСБ в Україну під виглядом полонених. Для цього йому була відведена роль переговірника", - пише Гай.
 
За його інформацією, Рубана "намагаються відмазати" люди Віктора Медведчука.
 
"В інтернеті вже розганяється хвиля, що Рубан зв'язковий Порошенко в ОРДЛО, хоча його зв'язки з Медведчуком відомі з 2014 року. Робиться це для того, щоб його відпустили", - стверджує волонтер.
 
Нагадаємо, у минулому році Рубана вже затримувала СБУ на одному з КПВВ на лінії розмежування. Офіційною причиною стало порушення режиму перетину кордону з окупованими територіями.