В Україні лише 1 із 1000 військових із Криму отримав судовий вирок за дезертирство

16:48, 08.03.2018
В Україні лише 1 із 1000 військових із Криму отримав судовий вирок за дезертирство

Українські військові в Криму під час початку російської окупації (Білоруський партизан)

В Україні лише один із тисячі військовослужбовців, які не вийшли з Криму після окупації, отримали судові вироки за дезертирство.

Про це повідомляє керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Загалом у розшуку перебуває 4 266 військовослужбовців, які ... обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ст. 408 КК України ("Дезертирство"). На даний час вже розслідувано та скеровано до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4-х військовослужбовців. Усіх чотирьох засуджено до різних строків позбавлення волі", - написав він на Facebook.

Андрій Лисенко відзначив, що з початку проведення АТО (а саме – з 01.04.2014 року) військовими прокурорами Центрального регіону України скеровано до суду 56 обвинувальних актів за ст. 111 Кримінального кодексу України "державна зрада".

"Як приклад, за державну зраду засуджено колишнього заступника начальника медичної частини Центру медичної реабілітації, санаторного лікування та спецпідготовки особового складу Повітряних та Військово-морських сил ЗСУ "Судак", підполковника медичної служби, який, будучи громадянином України та військовослужбовцем Збройних Сил України, перейшов на службу до держави-агресора, тобто вчиняв дії на шкоду Україні", - зазначає Андрій Лисенко.