У Києві затримали постачальника медикаментів бойовикам

14:51, 05.03.2018
У Києві затримали постачальника медикаментів бойовикам

Ділок з Донецька під час затримання. (Фото СБУ)

Співробітники СБУ та Генпрокуратури затримали бізнесмена, який забезпечував медикаментами бойовиків "ДНР". Затримання відбулося в у Києві.

 

Про це повідомляє сайт СБУ в понеділок.

 

Відзначається, що мешканець Донецька організував постачання медикаментів з України через територію РФ на тимчасово окуповану Донеччину.

 

"Ввезену у "ДНР" продукцію ділок реалізовував у медичні заклади, зокрема до тих, де проходять лікування та реабілітацію бойовики", - йдеться в повідомленні.

 

Місцевому населенню комерсант продавав ліки за цінами завищеними у 4-5 разів, а податки платив до бюджету так званої "ДНР", з якого фінансується діяльність бойовиків.

 

"Отриманий від незаконного бізнесу прибуток дозволив ділку утримувати у французькій Ніцці власну яхту та користуватися у тимчасово окупованому Донецьку новим автомобілем "Bentley"", - йдеться в повідомленні.

 

Співробітники СБУ також зафіксували, що за свої оборудки бізнесмен намагався отримати з українського бюджету відшкодування ПДВ на суму майже 4 млн гривень.

 

Зловмиснику повідомили про підозру за ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму), та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

 

 

Під час обшуків в його офісах у Києві та Харкові правоохоронці вилучили гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств, задіяних в оборудці.

 

Рух коштів на рахунках підприємств, залучених до протиправної оборудки, та на особистих рахунках організатора схеми заблоковано.