У Москві роздратовані заявою Волкера про ліквідацію «Л/ДНР»

10:59, 04.03.2018

Російська Рада Федерації вважає, що утворення "ЛНР" і "ДНР" на сході України є  "частиною Мінських угод, без згоди яких ніяких миротворців на Донбасі не буде".

 

Про це у Twitter написав голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков у неділю.

 

"Спецпредставник США по зриву Мінських угод Волкер вимагає ні багато ні мало ліквідувати "ЛНР" і "ДНР". Забув, мабуть, що вони - частина Мінських угод. І без їх згоди ніяких миротворців на Донбасі не буде. При такому підході перспектива місії Волкера знижується до нуля", – підкреслив Пушков.

 

Як повідомляла «УМ», спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає, що створені Росією утворення "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі мають бути ліквідовані, оскільки не відповідають Конституції України.

 

Росія пропонує перебування миротворців ООН на Донбасі лише на лінії розведення сторін для охорони місії ОБСЄ.

 

Україна ж наполягає на миротворцях на усій захопленій території, в тому числі – на кордоні з Росією. Також Київ проти того, щоб росіяни входили у миротворчу місію ООН, якщо її спрямують на схід України.

 

30 січня спецпредставник США Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон.