Росія не припиняє вогонь на Донбасі вже 4 роки

14:26, 03.03.2018

Російська Федерація та підконтрольні їй бойовики в ОРДЛО чотири роки не виконують своїх зобов’язань, передбачених "Мінськими угодами".

 

Про це заявив міністр оборони Сьепан Полторак під час інтерв’ю для представників ЗМІ у суботу.

 

"Практично 4 роки РФ, терористичні угруповання, сформовані нею у Донецькій та Луганській областях, не виконують своїх зобов’язань, які вони взяли у Мінську. Не виконано перший пункт, який є основою всіх пунктів домовленостей, - не припинено вогонь", - зазначив міністр оборони.

 

За словами Полторака, цей пункт - "основа, після виконання якої можна рухатися далі".

 

"Є окремі випадки, коли кількість обстрілів мінімальна, але, в основному, режим припинення вогню не підтримується", - зауважив він.

 

Також генерал армії Полторак заявив, що Україна має можливості щодо розробки і прийняття на озброєння нової військової техніки і новітнього озброєння: "У нас є свої можливості щодо розробки і прийняття на озброєння нової військової техніки, новітнього озброєння, яке досить суттєво вплине на ситуацію у ЗСУ, на стан озброєння, а також на ситуацію, яка на сьогоднішній день існує на лінії зіткнення в районі проведення АТО".

 

І зауважив, що Україна має використовувати допомогу не лише від закордонних партнерів, яку надають США, Велика Британія, Канада та інші країни.

 

"Ми маємо розраховувати також і на наші можливості і потужності. Оборонно-промисловий комплекс країни працює достатньо, останній рік-два дуже потужно, якщо порівняти як це було на початку", - зазначив міністр.