Командування Повітряних сил повідомило при зникнення секретних документів

20:06, 02.03.2018

Командування Повітряних сил повідомило при зникнення документів із грифом "Таємно".

"Інформація, яка викладена на деяких ресурсах в мережі Інтернет стосовно втраченого документу з грифом таємності підтверджується. По факту відсутності зазначеного документу у Командувані Повітряних Сил проводиться службове розслідування", - ідеться в повідомленні Командування Повітряних сил.

"Українська правда" зазначає, що документи зникли із однієї з військових частин міста Вінниця.

"В ухвалі Вінницького міського суду від 20 лютого зазначається, що Слідчий відділ УСБУ у Вінницькій області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за №22018020000000005 від 12.02.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 422 КК України, щодо факту втрати матеріального носія секретної інформації", - ідеться в повідомленні "УП",

За даними із судового рішення зник спільний наказ Міноборони та Генерального штабу ЗСУ від 10.03.2017 № 1т/05 "Про затвердження тимчасової інструкції про порядок проведення бойової, мобілізаційної готовності, готовності до виконання функціональних завдань у військових організаційних структурах Міністерства оборони України та Збройних Силах України в особливий період".

Документ зберігався у режимно-секретному відділі управління захисту інформації Командування Повітряних сил ЗСУ виявлено відсутність матеріального носія секретної інформації.

"Наявні документальні дані вказують, що вказаний МНСІ був виданий 10.05.2017 начальнику оперативного відділу штабу Авіації Командування Повітряних сил Збройних Сил України ОСОБА_2. Опитаний ОСОБА_2 надав пояснення про те, що названий вище Наказ він лише мав намір отримати, але фактично не отримував. Про його місце знаходження йому не відомо", - ідеться в ухвалі суду.