Суд вимагає у Генпрокуратури рішення щодо Саакашвілі

14:27, 02.03.2018
Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду задовольнив клопотання адвокатів екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі про витребування у Гепрокуратури рішення від 2015 року про відмову у видачі його до Грузії, передає "Укрінформ".
 
Як повідомив адвокат Руслан Чорнолуцький, у позові захисники Саакашвілі посилаються на цей документ, вказуючи про те, що коли комісія з питань громадянства приймала рішення щодо позбавлення громадянства Саакашвілі, вказала, що той увів в оману державу.
 
«Комісія зазначила, що в 2015 році держава не знала про те, що проти Саакашвілі у Грузії є якісь справи і він перебуває під так званим судом та слідством. Але хочу зазначити, що офіційно Генпрокуратура рішенням від 31 березня 2015 року відмовила Грузії в екстрадиції, тим самим визнала те, що держава знала про такі переслідування», - сказав він.
 
Крім того, суд задовольнив клопотання адвокатів Саакашвілі про витребування в Адміністрації Президента матеріалів, які стали підставою для видання указів Президента щодо прийняття до громадянства Саакашвілі та щодо припинення громадянства екс-голови Одеської ОДА.
 
Чорнолуцький просив витребувати ці документи і долучити до справи як доказ.
 
Водночас суд не задовольнив клопотання про перехід від спрощеного до загального провадження у справі.