У Буенос-Айресі затримали росіянина з 4 кілограмами кокаїну

14:20, 28.02.2018
У Буенос-Айресі затримали росіянина з 4 кілограмами кокаїну

Росіяни призвичаїлися возити кокаїн до Москви з Аргентини.

Поліція Аргентини затримала росіянина, який перевозив у багажі 4 кілограми кокаїну в аеропорту Буенос-Айреса.

 

Про це повідомила міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч у середу.

 

Наркотики були заховані в подвійному дні валізи затриманого. За неофіційними даними, 50-річний чоловік планував вилетіти до Франкфурта-на-Майні.

 

Служба безпеки аеропорту не виключає, що затриманий росіянин пов’язаний з контрабандистами, які хотіли перевезти майже 400 кілограмів кокаїну з Аргентини в Росію. За словами Буллріч, після появи інформації про «кокаїнову справу» в аеропорту посилили огляд речей і багажу.

 

Минулого тижня стало відомо, що в грудні в школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж.

 

Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно і відправили в Москву. ЗМІ повідомляли, що для перевезення вантажу використовували літак спеціального льотного загону «Росія», на якому літає секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. У відомстві цю інформацію назвали «фейком». Але поліція Аргентини підтвердила справжність знімків літака.

 

У так званій «кокаїновій справі» фігурують шість осіб – колишні співробітники посольства, колишній аргентинський поліцейський і ймовірний організатор поставок кокаїну Андрій Ковальчук, що живе в Берліні. Він оголошений в міжнародний розшук, решта фігурантів справи заарештовані.