Червоний хрест звільнив 21 співробітника, які платили за секс-послуги

17:37, 24.02.2018
Червоний хрест звільнив 21 співробітника, які платили за секс-послуги

Користування нелегальними секс-послугами - один із видів приниження людини, тому співробітників міжнародних гуманітарних організацій за це можуть звільнити (GETTY IMAGES)

Протягом трьох років із Міжнародного Комітету Червоно Хреста було звільнено 21 співробітника за те, що вони оплачували інтимні послуги.

Про це повідомляє "Новое время".

"Я доручив перевірити інформацію про сексуальні домагання, і ми виявили, що з 2015 року 21 співробітника звільнили за те, що ті розплачувалися за сексуальні послуги", - заявив 23 лютого директор Червоного Хреста Ів Даккор.

Також Червоний Хрест не продовжив контракти із ще двома співробітниками, які опинилися під підозрою у подібній поведінці. Однією з функцій організації є боротьба з сексуальним насильством.

Розслідування ініціювали після низки скандалів у гуманітарних органзацій, таких як Plan International, яка моніторить сексуальне насильство над дітьми. Так, виявили шість випадків сексуального насильства над дітьми з боку співробітників цієї організації.

Також скандал вибухнув навколо британської Oxfam, яка займається вирішенням проблем бідності, - виявилося, що організація прикривала випадки сексуальних злочинів із боку її співробітників, які працювали на Гаїті.