Міністерство оборони засекретило кількість самогубць серед військових

22:15, 23.02.2018
Міністерство оборони засекретило кількість самогубць серед військових

Олег Грунтковський під час брифінгу (Міністерство оборони)

У Міністерстві оборони назвали неправдивою статистику від головного військового прокурора Анатолія Матіоса про 2-3 факти самогубств серед військовослужбовців на фронті протягом тижня, але кількість тих, хто наклав на себе руки протягом служби в армії не розголошують, посилаючись на секретність інформації.

Про це заявив на прес-конференції 23 лютого начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Міноборони генерал-майор Олег Грунтковський, передає "Громадське".

"Ці заяви високопосадовців, які не працюють безпосередньо з особовим складом, це піар і маніпуляція", – заявив він.

Олег Грунтковський зазначив, що кількість самогубств в армії "на такому ж рівні як і минулого року і немає тенденції до зростання".

"Звідки взяті цифри від військового прокурора я не знаю, може це вигадки. Я не можу назвати цифру, бо це інформація, яка відноситься до таємної", – наголосив він.

Журналісти вимагали озвучити цифри щодо кількості самогубств, однак представники Міноборони відмовились це робити, посилаючись на те, що це обмежена інформація для внутрішнього користування.

Щодо інших випадків та злочинів пов’язаних із військовими, у Міноборони заявили про тенденції до зменшення таких випадків.

"Станом на лютий 2018 року, порівняно з минулим 2017 роком, кількість злочинів і подій зменшилась на 41 %. Удвічі менше злочинів, пов’язаних із ухиленням від служби, на майже 30% менше випадків, пов’язаних з використанням зброї, на 16% менше випадків із вживанням наркотичних засобів", – додав Грунтковський.

Нагадаємо, головний військовий прокурор Анатолій Матіос в інтерв’ю 112.ua заявив, що в зоні бойових дій на Донбасі в середньому щотижня вчиняли самогубство 2-3 військовослужбовця.