На позиціях терористів неподалік Маріуполя знайшли військовий квиток контрактника із Росії

21:28, 23.02.2018
На позиціях терористів неподалік Маріуполя знайшли військовий квиток контрактника із Росії

Російський військовий загубив свої документи на Донбасі (ДПСУ)

На позиціях терористів неподалік Маріуполя знайшли військовий квиток контрактника із діючої військової частини армії Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації, яка воює на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"В ході проведення контрдиверсійних заходів на одній із позицій бойовиків так званої "ДНР" на Маріупольському напрямку було виявлено військовий квиток даного військовослужбовця, який продовжує проходити службу за контрактом у військовій частині збройних сил РФ. В подальшому отримані дані було задокументовано і підтверджено", - ідеться в повідомленні.

У ДПСУ наголошують, що військовий квиток дійсного військовослужбовця російської армії на окупованій Донеччині - черговий доказ агресії Росії проти України.

"Таким чином даний факт вкотре доводить, що військовий підрозділ РФ бере участь у бойових діях на тимчасово окупованій території Донецької області. А отже - і вище військове керівництво Російської Федерації, віддавши наказ про участь вказаного російського підрозділу у бойових діях на тимчасово окупованій території Донецької області, здійснює дії, спрямовані на ведення агресивних військових дій проти народу України", - зазначає прес-служба прикордонного відомства.

По даним фактам, що мають явні ознаки кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 437 КК України (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни), підготовлено та направлено повідомлення до слідчого відділу Генеральної прокуратури України з метою документування участі присутності військових підрозділів Росії у конфлікті на сході України.

Нагадаємо, військові 10-ї гірсько-штурмової бригади на позиціях російських найманців на Луганщині знайшли документи терориста з позивним "Дохлий".