У Львові засудили трьох ветеранів добробату «ОУН» за тероризм

20:47, 23.02.2018
У Львові засудили трьох ветеранів добробату «ОУН» за тероризм

Під час суду над звинуваченими у тероризмі ветеранами добробату "ОУН" (Leopolis.news)

Троє ветеранів добровольчого батальйону "ОУН" - Андрій Макаришин, Василь Шпик та Роман Прамущак, - засуджені Шевченківським районним судом Львова до різних термінів позбавлення волі через підготовку теракту на залізниці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Андрія Макаришина засудили до трьох років позбавлення волі, але суд встановив йому трирічний випробувальний термін і постановив звільнити з-під варти в залі суду.

До чотирьох років позбавлення волі засудили Василя Шпика, якому також встановили трирічний випробувальний термін, а час тримання під вартою зарахували як відбування терміну. З огляду на це Василь Шпика також звільнили з-під варти в залі суду.

До п'яти років позбавлення волі суд засудив Романа Парамущака, зарахувавши як відбування час тримання під вартою, тобто з 7 серпня 2016 року. Він став єдиним засудженим до реального терміну відбування покарання.

Вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Служба безпеки України затримала у Львові п’ятьох осіб за підозрою в підготовці теракту на залізниці. Під час затримання один із них поранив із вогнепальної зброї працівника СБУ.

За зазначеним фактом СБУ відкрила кримінальне провадження за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю або боєприпасами) Кримінального кодексу України.

У 2017 році двох обвинувачених засудили до п’яти років позбавлення волі умовно.