В Аргентині знайшли 400 кг кокаїну в посольстві Росії

12:59, 23.02.2018
В Аргентині знайшли 400 кг кокаїну в посольстві Росії

400 кг кокаїну розфасували в 16 сумок дипломатичного багажу.

Аргентинська поліція вилучила майже 400 кг наркотиків з дипломатичного багажу в посольстві Росії.

 

Про це повідомляє міністерство безпеки Аргентини.

 

Міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч каже, що тим самим було зірвано схему використання дипломатичної служби посольства Росії для контрабанди кокаїну в Європу.

 

Про сумки з підозрілим вмістом поліцію Аргентини повідомив російський посол ще в грудні 2016 року. Але повідомили прообставини цієї справи лише зараз.

 

Адже з того часу в Аргентині розгорнули спецоперацію: знайдені наркотичні речовини замінили на борошно. Також в 16 сумок поклали пристрої для відстежування руху багажу. В результаті операції арештували двох людей в Аргентині та трьох в Росії.

 

Аргентинський міністр безпеки Патрісія Буллріч розповіла, що кокаїн, який був у посольстві Росії в Буенос-Айресі, коштував 50 мільйонів євро і був дуже високої якості.

 

За її словами, цінний багаж призначався для Росії та, ймовірно, також для Німеччини.

 

Пані Буллріч додала, що організатор контрабанди перебуває у Німеччині, і вона сподівається, що цю людину заарештує тамтешня поліція.

 

Росія співпрацювала з Аргентиною під час розслідування справи. Міністр Буллріч заявила, що представники російської служби безпеки "приїжджали до Аргентини тричі, щоб допомогти з розслідуванням", яке тривало понад рік.

 

Слідчі вважають, що наркотичні речовини походять з Перу або Колумбії.