В Одесі рейдери захопили територію санаторію «Лермонтовський» (фото)

11:37, 23.02.2018
В Одесі рейдери захопили територію санаторію «Лермонтовський» (фото)

На захист санаторію від рейдерів прибули прихильники «Укпрофздравниці».

Близько 70 «співробітників приватної охоронної фірми» з ломами й арматурою увірвалися в одеський санаторій «Лермонтовський» у п’ятницю о 7:00 ранку. Вони захопили адміністративну будівлю і не пускають працівників на роботу.

 

Про це повідомиляє «Думская».

 

Видання зазначає, що людьми, що захопили територію,  керує  представник державного підприємства (санаторій оскаржують один у одного Міністерство юстиції та «Укрпрофоздоровниця»), який стверджує, що вони діють законно.

 

«Але на сьогоднішній день є рішення, що вступило в силу, яким скасовано передачу здравниці Мін'юсту. Не маючи можливості зайти законним шляхом, державне підприємство здійснює злочин при потуранні поліції. Поліція тягне час», — каже адвокат Ілля Халдана, який захищає інтереси чинної адміністрації «Лермонтовського».

 

Він додав, що в будівлі перебуває обладнання санаторію і особисті речі співробітників.

 

 

За словами директора санаторію Дмитра Антипова,нападники  увірвалися й відключили «Лермонтовський» від електрики, повністю паралізувавши його роботу.

 

Пізніше на місці прибула поліція, яка проводить слідчі дії. Біля санаторію стоять прихильники «Укпрофздравниці» і велика група чоловіків, які ховаються від камер.

 

Зазначено, що в санаторії зараз проходять лікування та реабілітацію 150 осіб.

 

 

На місце також прибув начальник поліції Одещини Дмитро Головін.

 

Людей з арматурою витіснили за межі санаторію, тривають слідчі дії. Трьох затримали та посадили в автозак.

 

«Вранці група осіб, схожих, як кажуть в народі на «тітушок»  (приватна охоронна агенція) разом з «новим» директором увірвалися до санаторію», — написав у Facebook радник начальника поліції Одещини Руслан Форостяк.

 

За фактом подій під час самовільного захоплення адміністративного  корпусу санаторію «Лермонтовський» в Одесі відкрито провадження за ознаками правопорушення передбаченого ст. 356 КК України.

 

Наразі санаторій розблоковано. За словами пана Форостяка, поліція не втручається у господарчий конфлікт, але не дасть порушувати громадський порядок і діяти нецивілізованими силовими методами будь-кому.