В Іспанії помер поліцейський під час бійки ультрас московського «Спартака»

10:15, 23.02.2018
В Іспанії помер поліцейський під час бійки ультрас московського «Спартака»

Фанатів московського "Спартака" і місцевої команди "Атлетик" намагалися вгамувати поліцейські Більбао.

Іспанський поліцейський помер під час безладів за участю російських футбольних  уболівальників перед матчем Ліги Європи між московським "Спартаком" і місцевою командою "Атлетик" у четвер ввечері.

 

Про це повідомляють європейські ЗМІ у п’ятницю.

 

Все почалося з того, що окремі групи фанатів "Спартака" ходили по місту в пошуках фанатів "Атлетика", пізніше російські фани пройшли маршем по Більбао. Згодом у центрі міста почалися сутички, поліції довелося залучити понад 500 правоохоронців, щоб владнати ситуацію.

 

В одну з лікарень Більбао було доставлено п'ять постраждалих, в тому числі троє росіян. Учасники сутичок з обох сторін використовували пляшки, скляні предмети і фаєри. П'ять осіб були затримані, серед них – троє росіян

 

«За декілька годин до початку зустрічі у Більбао близько 200 фанатів «Спартака» влаштували штовханину з уболівальниками іспанської команди неподалік від стадіону, повідомила іспанська газета Marca. У 50-річного поліцейського стався інфаркт, і він незабаром помер у лікарні після повторного інфаркту. Кілька осіб отримали травми», - йдеться у повідомленні Deutsche Welle.

 

 

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, поліція міста Більбао і керівництво футбольного клубу "Атлетик" у Twitter висловили співчуття сім'ї і близьким поліцейського.

 

Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА виступив із заявою, в якій рішуче засудив зіткнення у Більбао.

 

Поліція затримала не менше п'яти осіб. За словами представника поліції, невідомо, чи є всі затримані уболівальниками "Спартака", але багато з них - росіяни".