В Українському домі відбувся вечір-присвята «Відданим сотням України»

23.02.2018
В Українському домі відбувся вечір-присвята «Відданим сотням України».
 
Радість і сльози від зворушливих зустрічей учасників Революції гідності, бойових побратимів війни на Донбасі, волонтерів і рідних Героїв Небесної сотні; документальні кадри з кривавих днів Євромайдану і боїв на передовій; фотовиставка як сторінки літопису Майдану 2013-2014; виставка художніх робіт на ящиках з-пiд зброї і гільзах; трофеї з війни — нікого з присутніх не залишили байдужими. 
 
Розпочав вечір-реквієм гурт «Хорея козацька» (художній керівник кобзар, заслужений артист України Тарас Компаніченко).
 
Привітали учасників вшанувань піснями народні артистки України Оксана Білозір і Валентина Ковальська, а Раїса Недашківська — словами Тараса Шевченка. 
 
Участь у концертній програмі взяли дитячий фольклорний ансамбль «Орелі», мистецькі колективи «Народна філармонія», «Ансамбль АТОвців», Володимир Гонський, один iз ведучих Євромайдану, барди.
 
До присутніх промов­ляли представники різних громадських організацій, зокрема «Жінки миру», Спілка матерів України, «Воля громади», волонтерська сотня «Доброволя».
 
Організатори «Пелюсткової ходи» запросили присутніх приєднатися до третього дня акції, аби пройтися вечірніми вулицями Києва і устелити пелюстками квітів місця загибелі людей 18-20 лютого 2014 року.
 
Мистецький захід було приурочено не лише світлій пам’яті Героїв Небесної сотні, а й 100-літтю єдності Української держави і 100-річчю бою під Крутами.
 
Організатор і ведуча вечора-посвяти — Руслана Лоцман, заслужена артистка України. Сприяли проведенню вшанувань Музей Революції гідності й численні волонтерські організації з різних куточків України.