Укрпошта планує збільшити вартість доставки друкованих видань

23.02.2018
Укрпошта планує збільшити вартість доставки друкованих видань

І знову про зростання цін: вкотре «порадувала» Укрпошта, яка досить суттєво збирається підняти вартість своїх послуг.
 
А «винна» в цьому тарифна рада при Міністерстві інфраструктури України, адже саме вона затвердила поступове збільшення тарифу Укрпошти на доставку до читачів друкованих видань майже на 50% — у цьому можна переконатися, прочитавши відповідний проект наказу, опублікований на офіційному сайті міністерства.
 
Щоправда, підвищення відбудеться поступово, у два етапи: з другого пів­річчя 2018 року на 24,7%, а з 1 січня 2019-го — ще на 19,2%.
 
І, як вважають чиновники, лише тоді ціна послуги має вийти на рівень собівартості.
 
Водночас ПАТ «Укрпошта» не планує підвищувати тарифи на передплату друкованих видань читачам у Донецькій та Луганській областях.
 
Досить логічне пояснення цих «привілеїв» для читачів зі сходу дає міністр інфраструктури України Володимир Омелян: він вважає, що вартість передплати повинна залишитися незмінною, з огляду на необхідність поширення української преси серед мешканців, які проживають на контрольованій Україною території.
 
«Триває війна, в тому числі й інформаційна. Кожен український голос у Донецькій та Луганській областях є безцінним. Саме тому i Міністерство інфраструктури, і ПАТ «Укрпошта» виступають за те, щоб вартість передплати на українську пресу залишалася без змін для читачів у цих регіонах», — наголосив він.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що від початку 2018 року Укрпошта у межах України підніме власні тарифи на 12,3%, а пересилання поштових відправлень за кордон зросте на 43,2%.