Москві важлива висока явка в Криму під час президентських виборів для легітимізації анексії

10:35, 22.02.2018

Для російської влади в Кремлі важлива висока явка в Криму під час президентських виборів, бо це начебто легітимуватиме анексію.

«Москві важливо показати високу явку саме в Криму під час президентських виборів. Висока явка виборців розглядатиметься в РФ як легітимація окупації півострова», - вважає аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко.

Вона переконана, що і дату чергових «перевиборів» Путіна цілком умисно призначили на 18 березня – річницю проведення т.зв. рефрендуму про приєднання півострова до Росії.

Аналітик певна, що для «картинки» на російських телеканалах у день виборів буде зорганізовано черги на виборчих дільницях.

Як елемент передвиборчої технології Юлія Тищенко розглядає і можливий черговий обмін заручниками, який ілюструватиме «гуманізм» Путіна.

«Такі припущення відкривають не те що вікно можливостей, а шпарину можливостей для проведення обміну політичних в»язнів на російських найманців, затриманих в Україні. У цьому контексті зайшла мова про обмін Олега Сенцова та Романа Сущенка», - сказала Юлія Тищенко під час телемарафону «Крим. Реінтегарція та деокупація» - спільного проекту УНЦПД та UkrLife.TV, приуроченого до четвертих роковин загарбання Криму Росією.