У центрі Києва ледь не прибрали завчасно портрети героїв Небесної сотні (фото)

21:49, 20.02.2018

Комунальники почали розбирати металоконструкції з портретами героїв Небесної сотні ще до завершення громадянської панахиди у центрі Києва на Хрещатику у вівторок близько 20:00.

 

Про це повідомляє з місця події журналістка «України молодої» Наталка Позняк-Хоменко.

 

За її словами, на очах людей, які йшли після роботи вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, приїхали комунальники і почали знімати портрети та розбирати конструкції, встановлені владою.

 

 

«Хлопці до них кинулися, кажуть: «Майте совість!», а тим хоч би що, нуль емоцій, далі своє роблять. За 10-15 хвилин обдерли щонайменше три конструкції, на кожній було приблизно по 6 портретів. Але потім їм надійшла якась команда, мабуть хтось із обурених людей десь додзвонився у верхах і припинили те робити. Ходили лише поруч, вичікували», - повідомила Наталка Позняк-Хоменко.

 

 

У свою чергу, журналістка Михайлина Скорик написала у Facebook: «20 лютого 2018 року. День розстрілів 4 роки по тому. Поки на Алеї Небесної сотні тривають панахиди, внизу на Хрещатику комунальники розбирають владну бутафорію з героями. На прохання людей почекати хоч до завтра не реагують. Це все, що треба знати про ставлення нинішньої влади до тих подій».

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок в Україні відзначають четверті роковини розстрілів на Майдані.