У Волновасі розвідник «ДНР» здався правоохоронцям

09:58, 20.02.2018
У Волновасі розвідник «ДНР» здався правоохоронцям

Екс-бойовик здався правоохоронцям на Донеччині (Поліція Донеччини)

У Волновасі 24-річний мешканець Маріуполя, який півроку служив у розвідувальній роті терористів "ДНР", здався українським правоохоронцям.

Про це повідомляє поліція Донеччини.

"До правоохоронців звернувся маріуполець, який з вересня 2016 року по березень 2017 року перебував у складі НЗФ. Чоловік поїхав на окуповану територію до знайомого, а там йому запропонували заробити гроші. Новобранця відразу екіпірували та відправили на передову", - ідеться в повідомленні.

Бойовик терористів був призначений на посаду оператора-навідника протитанкової керованої ракети. В обов’язки бойовика входили збір даних та розвідувальна функція безпосередньо на лінії розмежування, поблизу Гранітного та Чермалика.

Від терористів чоловік втік, бо йому набридло жити в поганих умовах. Чоловік змінив декілька місць роботи на окупованій території, але потім вирішив повернутися додому та здатися українським правоохоронцям.

"На даний момент він надає свідчення і співпрацює зі слідством", - заявляють в поліції.

Якщо в ході слідства доведуть, що учасник терористичного угруповання "ДНР" не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, його можуть звільнити від відповідальності відповідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.