Поліцейські Київщини надаватимуть потерпілим домедичну допомогу

20.02.2018
Уже ні для кого не секрет, що статистичні дані про ДТП на автошляхах України нагадують фронтові звіти.
 
Лише за перші 10 місяців минулого року було зареєстровано більш ніж 133 тисячі ДТП: унаслідок цих аварій було травмовано майже 30 тисяч осіб, а загинуло 3 тисячі 184 людини.
 
Зрозуміло, що кваліфікована перша медична допомога потерпілим із боку поліцейських, які, як правило, першими прибувають на місце аварії, може врятувати від каліцтва, а то й врятувати життя людини.
 
Тому цілком логічним є те, що керівництво поліції почало робити акцент не лише на охороні правопорядку та затриманні злочинців, а й на умінні правоохоронців надавати потерпілим домедичну допомогу.
 
Зокрема, її надаватимуть поліцейські Київщини. Але для цього необхідні і знання, і відповідне обладнання.
 
Тому нещодавно в Головному управлінні Нацполіції в Київській області голова Консультативної місії Європейського Союзу Кястутіс Ланчінскас, за участі заступника голови Нацполіції України Костянтина Бушуєва — передав правоохоронцям спеціалізоване обладнання, яким обладнають тренінговий центр обласної поліції.
 
А навчатимуть правоохоронців колеги-тренери, котрі вже успішно пройшли таку підготовку за європейськими стандартами.
 
Заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв подякував представникам Консультативної місії Європейського Союзу за те, що підтримують Національну поліцію у прагненні до змін — надавати громадянам України високопрофесійний сервіс, який не обмежується винятково реагуванням на події кримінального та адміністративного порядку.
 
Наголосив, що важливим елементом у цьому процесі є створення можливостей, які б давали поліцейським змогу бути актуальними в усіх ситуаціях, що виникають у повсякденному житті.
 
Т.в.о. начальника поліції Київщини Андрій Нєбитов наголосив, що найвищою цінністю є життя людини, й офіцер поліції, як перша особа, яка стикається з бідою, повинен не в теорії, а саме на практиці вміти правильно надати домедичну допомогу потерпілим.
 
Полковник поліції висловив сподівання, що саме це обладнання дозволить належним чином навчити особовий склад якісно оволодіти такими навичками та рятувати життя людей.