На Донеччині затримали учасницю угруповання «Оплот»

16:21, 18.02.2018
На Донеччині затримали учасницю угруповання «Оплот»

Прикордонники на контрольному пункті в’їзду та виїзду «Новотроїцьке» в Донецькій області учасницю угруповання «Оплот» жінку 1989 року народження, яка прибула з окупованого Донецька. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби.
 
Жінка входила до складу непередбачених законом України воєнізованих формувань так званої Донецької народної республіки. У серпні 2014 року українка вступила в підрозділ «Оплот», де мала нібито отримати посаду помічник кухаря, однак в подальшому, за порадою чоловіка, відмовилась проходити службу в НЗФ.
 
Наразі жінку передано співробітникам Національної поліції та встановлюється, ким насправді вона була, перебуваючи у складі бандформувань.
 
«Під час перевірки оперативниками Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби було встановлено, що в діях громадянки вбачаються ознаки складу правопорушення Кримінального кодексу України за ч.1 ст. 260 (створення непередбачено законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності)», – заявили прикордонники