Директора «Еліта центр» затримали при спробі здійснити нову аферу

18:31, 16.02.2018

Екс-директор скандальновідомої фірми-забудовника "Еліта центр" Олександр Шахов у змові із іншою особою вимагав 50 тисяч доларів від інвестора в нерухомість "Еліта Центр", щоб відкликати позови щодо прав на житло, яке вони ж продали інвесторам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Встановлено, що директор ТОВ "Еліта центр", діючи у змові з керівником ТОВ "Будівельно-інвестиційна компанія" ПСП ЛТД", вимагали 50 тисяч доларів США від власника квартири у новобудові "Еліта центр" за припинення майнового спору щодо визнання права власності на це житло", — ідеться у повідомленні.

Що стало причиною майнового спору, прокуратура не повідомляє.

Директор "Еліта центр" був затриманий за місцем проживання, а його спільник з "ПСП ЛТД" — під будівлею Оболонського райсуду Києва відразу після отримання грошей.

Прокуратура повідомила керівникам ТОВ "Еліта центр" і ТОВ" Будівельно-інвестиційна компанія "ПСП ЛТД" про підозру в кримінальному порушенні — підкуп службовця юридичної особи.

"Підозрюваним готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, у квітні 2016 року суд звільнив з-під варти організатора афери "Еліта-Центру" Олександра Шахова під заставу 384 мільйони гривень. За два місяці стало відомо, що Шахов втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Олександр Шахов (Волконський) очолював будівельну фірму "Еліта центр" та у період з вересня 2004 року до лютого 2006 рокуорганізував та очолив групу, придбав ряд фіктивних підприємств та організував збирання грошей від громадян під приводом інвестування у будівництво житлових будинків на земельних ділянках розташованих в м. Києві. Внаслідок афери було ошукано більше 1700 осіб.