Хрещатик частково перекриють на 5 днів через заходи до Дня Героїв Небесної сотні

15:20, 16.02.2018
Хрещатик частково перекриють на 5 днів через заходи до Дня Героїв Небесної сотні

Меморіал Небесній Сотні у Києві (ЕPA/UPG)

На час проведення заходів із вшанування полеглих під час Революції Гідності буде перекрита у Києві вулиця Хрещатик від вулиці Прорізної до Алеї Героїв Небесної Сотні в обох напрямках із 22:00 16 лютого до 6:00 22 лютого.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У зв’язку з цим будуть внесені тимчасові зміни у рух маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування у місцях заборони руху транспортних засобів, про що повідомлятимуть додатково.

Із 18 до 20 лютого буде також заборонено паркувати автомобілі на Алеї Героїв Небесної Сотні та прилеглих територіях.

У КМДА повідомили про проведення низки заходів до Дня Героїв Небесної сотні.

Так, 20 лютого у зв’язку з Днем пам’яті Героїв Небесної Сотні відбудуться заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні. Також передбачено проведення поминального молебню за Героями Небесної Сотні. Протягом 18-20 лютого передбачене проведення меморіальних заходів для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, за сприяння ГО «Родини Героїв Небесної Сотні» 18 лютого пройде пам’ятна хода від вулиці Хрещатик Алеєю Героїв Небесної Сотні до Пам’ятного Хреста, де відбудеться молебень в пам’ять за полеглими Героями Небесної Сотні. За ініціативи Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності до 15 березня на Майдані Незалежності триватимуть тематичні виставково-інформаційні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні і вшанування подвигу учасників Революції Гідності.

Урочисті та меморіальні заходи за участю представників органів влади та громадськості триватимуть із 18 до 20 лютого в усіх районах міста.

Варто зауважити, що протягом 18-20 лютого у Києві обмежать проведення розважальних заходів, спортивних змагань та буде внесено відповідні зміни до програм теле- і радіопередач комунальних засобів інформації.

Окрім того, протягом лютого у Києві триватимуть тематичні просвітницькі заходи, виховні години, бесіди, книжкові виставки, конференції, зустрічі за круглим столом, фотодокументальні виставки, організовуватимуть експозиції у закладах освіти та культури столиці, покладання квітів учнівськими колективами до меморіалів пам’яті Героям Небесної Сотні. Протягом лютого у читальній залі Державного архіву м. Києва (вул. О. Теліги, 23) експонуватимуть виставку, присвячену Революції Гідності.