Народний герой Олександр Федорченко «Брест» опинився в СІЗО

11:58, 16.02.2018
Народний герой Олександр Федорченко «Брест» опинився в СІЗО

Олександр Федорченко - герой Іловайська (Владимир Коляка / Facebook)

Правоохоронці затримали добровольця батальйону "Донбас", легендарного ветерана АТО Олександра Федорченко з позивним «Брест», який пройшов Іловайський котел і підбив два ворожі танки та два БМП.

 

Федорченка, який отримав звання «народний герой України», затримали спецпризначенці під час сутичок патріотів із «тітушками» поблизу Солом’янського районного суду, де обирали міру запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову в четвер.

 

Про це затримання повідомив народний депутат Єгор Соболєв у Facebook  в п’ятницю.

 

За його словами, у четвер активісти Руху "Визволення" у наметовому таборі на Грушевського почули, що найняті Геннадієм Трухановим «охороннні фірми» б’ють громадських активістів на суді, який має обирати запобіжний захід запідозреному у корупції меру Одеси. Хлопці негайно вирушили до суду, щоб зупинити свавілля. Там вже почалися сутички з поліцією.

 

«Результат. 37 наших було схоплено, побито, силою вивезено до райвідділків Шевченківського та Печерського районів Києва. Після приїзду до райвідділків адвокатів разом зі мною та народними депутатами Семеном Семенченком та Павлом Костенком 33-ох відпустили в синцях та забоях», - написав пан Соболєв.

 

Депутат також стверджує, що чотирьох активістів повезли до СІЗО: добровольця батальйону «Донбас» Миколу Чудовского, позивний «Чудо»; добровольця підрозділу «Вовки Свободи» Луку Чхнетію, позивний «Лука»; командира штурмової роти батальйону «Айдар» Володимира Хитрича, позивний «Бача; та добровольця батальйону «Донбас» Олександра Федорченка, позивний «Брест».

 

 

«Брест» – народний герой України, який пройшов Іловайський котел, підбив два ворожих танки та два БМП. Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пистолет та двічі вистрілив у асфальт. Після цього його скрутили разом з іншими. Труханова з «охоронними фірмами» відпустили», - наголошує Єгор Соболєв.

 

Нагадаємо, у четвер, 15 лютого, суд обрав меру Одеси Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата від БПП Дмитра Голубова.

 

Під час засідання під будівлею суду відбулися сутички між противниками і прихильниками Труханова, в які втрутилася поліція. 

 

Труханова та ще сімох осіб підозрюють у розкраданні державних коштів. Зокрема, мовиться про продаж заводу "Краян", незаконні забудови в історичному центрі міста та привласнення грошей, виділених на ремонт доріг.