Росіяни, які знищували Донбас: список тих, хто загинув у Сирії (фото)

11:49, 15.02.2018
Росіяни, які знищували Донбас: список тих, хто загинув у Сирії (фото)

ЗМІ встановили імена загиблих в Сирії найманців (ілюстрація)

У Сирії загинули російські найманці Володимир Винограденко, Кирил Ананьєв, Станіслав Матвєєв, Ігор Косотуров, Олексій Шихов, Володимир Логінов та Олексій Ладигін, які на боці прокремлівських терористів брали участь у війні на Донбасі.

Денис Казанський зібрав інформацію про осіб, які змінили "заробітки на війні" в Україні на Сирію, загибель яких підтверджена у соцмережах:

1) Володимир Винограденко із Харкова. Активіст ультраправої організації "Русь триєдина". Він брав участь в боях за Донецький аеропорт на боці "ДНР".



2) Кирил Ананьєв із Москви. Активіст партії Едуарда Лимонова "Інша Росія". Воював в Донбасі та хвалився вбивствами українців. У мережі знайшлося старе відео, на якому лідер Націонал-біольшовицької партії Едуард Лимонов особисто вручає Кирилу Ананьєву партквиток, а Кирило щасливо "зігує" у відповідь і каже "Так, смерть".



3) Станіслав Матвєєв із міста Асбест в Свердловській області. Воював на Донбасі у 2016 році, отримав від бойовиків "хрест за заслуги". Його дружина в інтерв’ю журналістам підтвердила загибель чоловіка та вимагала, щоб Путін помстився за ліквідацію таких найманців, як її чоловік.



4) Ігор Косотуров із міста Асбест в Свердловській області. За свідченням дружини Матвєєва, чоловіки були знайомі. Воював на Донбасі в "піар-батальйоні" російського письменника Захара Прилєпіна.



Захар Прилєпін уже підтвердив цей факт, як і факт загибелі бойовика з позивним "Косотур" в Сирії. Він відзначив, що з Донбасу найманці їдуть в Сирію, бо там більше платять.



5) Олексій Шихов із Нижнього Новгорода. До Сирії воював за терористів "ЛНР".



"Не знав, що фотографуватися із Гремом Філіпсом погана прикмета", - зазначає денис Казанський.



6) Володимир Логінов - так званий "казак" із Калінінграда. Про нього пишуть, що він "захищав конституційний лад в Чечні та Донбасі". 



7) Олексій Ладигін із Рязані. Ліквідований у Сирії терорист участь в боях за Дебальцеве.



Видання "Єкатєрєнбург онлайн" повідомляє про ще одного загиблого в Сирії. Це - Руслан Гаврилов із селища Кедрове. Цю інформацію знайомим повідомила мати найманця, які, в свою чергу, розповіли журналістам.

Російська "Нова газета" повідомляє про 13 загиблих найманців з посиланням на неназвані джерела. У той же час видання Bloomberg називає кількість загиблих у понад 200 осіб із посиланням на власні джерела. Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) був один із перших, хто повідомляв про понад 200 загиблих найманців.

Михайло Полинков з’їздив у госпіталь до поранених, яких доставили з Сирії в Москву і записав інтерв’ю з одним з них. Він підсумував інформацію та на відео змінив голос найманця, який перебуває в госпіталі після розгрому ПВК "Вагнер" в Сирії.




Він оприлюднив інформацію, що найманці в Сирію їхали після підписання контракту із фірмою "Євро поліс" та видавали себе за спеціалістів цивільних професій: слюсарів, геодезистів, топографістів. 



Речник Володимира Путіна та міноборони Росії не визнає факти загибелі російських найманців у Сирії, хоча за даними ЗМІ, поранені найманці лікуються в госпіталях міноборони РФ.

Як повідомляла "УМ", в мережі з’явилося відео розстрілу колони ПВК "Вагнер".