Настоятель незаконного МАФу «Десятинний монастир» має дві квартири у Києві та дві дорогі автівки

11:27, 14.02.2018
Настоятель незаконного МАФу «Десятинний монастир» має дві квартири у Києві та дві дорогі автівки

Юрій Харон - отець Гедеон - під час спілкування із журналістами (Максим Опанасенко / Facebook)

Настоятель так званого «Десятинного монастиря», який називають незаконно побудованою малою архітектурною формою, Юрій Харон володіє двома квартирами у Києві сукупною площею у понад 150 квадратних метрів та двома автівками Porsche Cayenne та Volksvagen Multivan, які коштують понад мільйон гривень кожна.

Про це повідомляється у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Походження автомобілів Юрій Харон (отець Гедеон) пояснив "дорогими друзями":

"Є в мене що завгодно. Це ж моя особиста справа. Я не питаю що у вас є. У мене є можливості, у мене є друзі, у мене є фонд. Оформлено на фонд. Люди мені допомагають. Один подарував на День народження, інший...ну я ж не купив їх за церковні гроші, за свічки. Це ж смішно! Їде собі і їде. Так радій же за це! Заздрощі - страшна річ!", - заявив він на прохання прокоментувати, звідки в нього дорогі автівки.

"Наші гроші" відзначає, що за інформацією з Держреєстру, автомобілі зареєстровані особисто на Юрія Харона, а не на його фонд.

"Окрім авто у власності Юрія Харона - дві квартири в Києві. Перша, площею понад 100 квадратних метрів знаходиться на Луначарського. Друга - площею 57 квадратів - розташована в Софіївській Борщагівці. Придбав Харон її наприкінці 2016 року", - інформують журналісти.

Споруду, яка належить Українській православній церкві Московського патріархату, біля фундаменту Десятинної церкви у Києві збудували в 2005 році. Спочатку церковники встановили намет, який згодом перетворили на дерев’яну каплицю, ще пізніше - на кам’яну капітальну споруду.

Дозвільні документи при спорудження на території історичної пам’ятки перед будівництвом не видавалися, але церковникам за часів режиму Януковича через суди вдалося легіалізувати споруду. 

Міністерство культури заявляє про незаконність будівництва, а комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію щодо знесення незаконної каплиці УПЦ МП на території Національного музею історії України на Старокиївській горі у столиці.

Показово вирішувати проблему незаконної споруди УПЦ МП, яка понад 10 років простояла у середмісті, чиновники почали лише після розголосу, який виник після арешту із мільйонними заставами для Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня за нібито спробу підпалу споруди.