Росія залякує Європу дефіцитом газу

13:46, 10.02.2018

Керівництво російської компанії-монополіста «Газпром» оприлюднило прогнози, згідно з якими Європа може зіткнутися з дефіцитом газу і стрибком цін на паливо в найближчі 10 років.

 

Про це в заявив журналістам заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв.

 

За його словами, "Газпром" збирається в наступному році почати великомасштабні поставки газу в Китай. Медведєв зазначив, що компанія зможе задовольнити попит як Європи, так і Азії.

 

Однак він додав, що Євросоюзу необхідно визначитися з джерелом поставок вже зараз, щоб задовольнити зростаючий попит при нижчому видобутку.

 

"Вони в своїх прогнозах помилилися дуже сильно вважаючи, що газу багато не потрібно буде, а газ який буде потрібен буде отриманий не з Росії", - сказав Медведєв.

 

І додав: "Багато серйозних аналітиків можуть змоделювати ситуацію коли Європа зіткнеться з дефіцитом газу, і що ще гірше - з різким стрибком цін".

 

Нагадаємо, американська компанія Oracle посилила умови надання продуктів і послуг російським клієнтам з нафтогазової галузі, які включені до списку санкцій США.

 

Напередодні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан навпаки заявив, що угода про імпорт природного газу з Румунії означатиме завершення «ери російської газової монополії» на угорському ринку.