Муженко не планує форсувати Волгу

15:22, 09.02.2018
Муженко не планує форсувати Волгу

Віктор Муженко під час зустрічі з військовими аташе. (Фото Міноборони України)

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що українська армія не розробляє планів і не ставить цілі за межами кордонів України. 

 

Про це Муженко сказав під час зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, повідомляє прес-служба Міноборони у п’ятницю.

 

"Ми не збираємося форсувати Волгу. Ми збираємося йти по своїй території і по своїй землі. І як би хто які б "фейкові" там не вкидав документи, в нас немає завдань за межами кордонів України", - сказав генерал армії.

 

За його словами, загрози для безпеки та територіальної цілісності України можуть виходити відразу з кількох напрямків і, виходячи з цього, одним із ключових пріоритетів воєнної реформи та підготовки військ є підвищення їх мобільності.

 

Муженко пояснив, що йдеться про переміщення відповідних сил та засобів — бригад, полків, батальйонів, які будуть переміщуватися на загрозливі напрямки, виходячи з активності і оцінки характеру дій противника. Відповідні дії відпрацьовувалися під час стратегічних навчань, які передбачали переміщення і здійснення маневру на великі відстані: «Літня гроза 2016», «Південний вітер 2016» і «Непохитна стійкість 2017».

 

Начальник Генштабу ЗСУ також зауважив, що під час таких навчань велика увага приділяється здатності військ долати водні перешкоди, яких багато в Україні.