У Сирії під час обстрілу загинуло близько 100 солдат проурядових сил

19:50, 08.02.2018
У Сирії під час обстрілу загинуло близько 100 солдат проурядових сил

Американські війська завдали нищівного удару по позиціям проурядових військ Башара Асада (ілюстрація)

Війська коаліції начолі зі США нанесли удар по проурядовим військам Башара Асада: під час атаки загинуло близько 100 військових.

Про це повідомляє американський канал Fox News із посиланням на заяву Пентагону.

Коаліційні віська завдали удару по військам Асада у відповідь на агресію проти одного із угруповань, яке базується на схід від річки Євфрат.

Офіційно представники Пентагону повідомили, що урядові війська Башара Асада напали на штаб-квартиру Демократичних сил Сирії (SDF), тому США нанесли удар у відповідь.

При цьому повідомлялося, що в наступі на штаб-квартиру SDF брали участь близько 500 військових за підтрики артилерії, танків та рактних систем.

Неназваний чиновник оборонного відомства США припустив, що серед загиблих можуть бути російські солдати.

При цьому жоден американський військовий не постраждав.

У квітні 2017 року запущені із американського есмінця у Середземному морі із крилаті ракети "Томагавк" розбили військову базу біля міста Хомс.

Як повідомляла "УМ", російськомовні особи у військовій формі катували ударами кувалди полонених бойовиків ІДІЛ, декому відрізали голови.

Володимир Путін заявив, що російські війська після перемоги над ІДІЛ будуть частково виведені із Сирії. 

Нагадаємо, російський СУ-25 був збитий був збитий на півночі Сирії. У відповідь російські війська обстріляли 5 населених пунктів, влучили у лікарню, з якої потім евакуйовували дітей.