Олену Зайцеву визнають винною у смертельній ДТП за пом'якшувальних обставин

12:50, 06.02.2018
Олену Зайцеву визнають винною у смертельній ДТП за пом'якшувальних обставин

(Олена Зайцева під час оголошення вироку суду (Nikolay Krivolapoff))

У Харкові підозрювану в смертельному наїзді на пішходів на повній швидкості Олену Зайцеву суд визнає винною, проте з урахуванням пом'якшувальних обставин: розкаяння Зайцевої і добровільне відшкодування збитків.
 
Про це "УП" повідомила адвокат підозрюваної у скоєнні аварії Олени Зайцевої Юлія Козир.
 
"Обвинувальний акт отримали. У нас один обвинувальний акт, де прописані, як діяння Зайцевої, так і діяння Дронова", - сказала адвокат Зайцевої Юлія Козир.
 
Вона додала, що щодо Зайцевої враховані пом’якшувальні обставини.
 
"Прокуратура вказала в обвинувальному акті розкаяння Зайцевої як пом’якшувальну обставину", - сказала Козир.
 
Другму підозрюваному - Геннадію Дронову також вручили обвинувальний акт, проте без пом'якшувальних обставин, заявив його адвокат Сергій Перепелиця.
 
"Обвинувальний акт вручено. Дронова обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років – ред.). Покарання від 5 до 10 років. Пом'якшувальних обставин не виявлено", - сказав Перепелиця.
 
Як повідомляла "УМ", 18 жовтня на перехресті в центрі Харкова 20-річна Олена Зайцева на батьковому Lexus насмерть розчавила 6 людей. Трагедія сталася через те, що позахляховик Lexus після зіткнення із автомобілем Volkswagen вилетів на тротуар, де були люди. За записами камер спостереення, Зайцева на повній швидкості їхала на червоне світло на перехресті.