Парубій обіцяє жорстку відповідь Польщі

20:00, 05.02.2018

Верховна Рада ухвалить постанову у зв'язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща так званого "антибандерівського закону" у вівторок.

 

Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій у понеділок.

 

Постанова 7553 вже зареєстрована, про що свідчить інформація на сайті Ради, проте тексту її поки немає. Парубій наголосив, що її підтримують більшість у залі.

 

"Вона (постанова – Ред.) на півтори сторінки… Завтра я запропоную її розглянути одним із найперших питань. Якщо першим буде постанова про недопустимість і про заперечення закону про деокупацію. Бо її треба відхилити…То другим рішенням я буду пропонувати прийняття постанови, яка є одночасно і жорсткою і вона погоджена всіма фракціями і погоджена з МЗС. І найголовніше є рішення комітету", - сказав голова Ради.

 

Пан Парубій додав: "Я переконаний, що ця постанова буде підтримана усім залом Верховної Ради".

 

Як повідомляла «УМ», Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

 

Також повідомлялося, що Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення так званих "злочинів українських націоналістів" проти поляків.

 

У зв'язку з цим МЗС України висловило стурбованість, заявивши, що Польща намагається зобразити українців "злочинними націоналістами".

 

Проти скандального закону про «бандерівську ідеологію» виступили зі зверненням 117 представників інтелігенції Польщі.