У США депутати опублікували таємну доповідь про зловживання при розслідуванні зв’язків Трампа із Росією

11:35, 03.02.2018
У США депутати опублікували таємну доповідь про зловживання при розслідуванні зв’язків Трампа із Росією

У США правоохоронці розслідують, чи давав кандидат у президенти США обіцянки росіянам під час виборів (foxnews.com)

Представники Республіканської партії у Палаті представників Конгресу США опублікували засекречену доповідь про зловживання ФБР та міністерства юстиції США при розслідуванні зв’язків Дональда Трампа із представниками Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на американські ЗМІ.

Комітет з розвідки Палати представників (нижньої палати парламенту) зробив доповідь публічною після тижня вмовлянь від високопоставлених чиновників органів національної безпеки не розкривати засекречену інформацію.

Повідомляється, що доповідь зачитали вголос на зустрічі із журналістами після того, як Трамп дав свій дозвіл на розсекречення документа.

"Багатьом людям має бути соромно за себе, і за набагато гірше, ніж таке", - сказав він сьогодні.

Документ стверджує, що високопоставлені чиновники уряду сприяли в основному демократам. У доповіді співробітники федеральних правоохоронних органів звинувачуються у перевищенні повноважень, коли вони звернулися за дозволом на спостереження за екс-радником кампанії Трампа - Картером Пейджем.

Однак демократи заявляють, що республіканці таким чином намагаються проштовхнути байку, яка негативно позначиться на розслідуванні про втручання Росії у вибори 2016 року та стосовно можливої змови між командою Трампа та росіянами.

"Вище керівництво і слідчі з ФБР та Міністерства юстиції політизували священний слідчий процес на користь демократів і проти республіканців, - щось, що було немислимо ще зовсім недавно", - написав Трамп сьогодні у своєму Twitter ще до оприлюднення таємної доповіді.

У той же час сенатор-республіканець Джон Маккейн виступив проти дедалі більшої критики з боку президента США Дональда Трампа і законодавців з Республіканської партії проти Федерального бюро розслідувань, кажучи, що вони лише зміцнюють президента Росії Володимира Путіна.

"Останні атаки на ФБР і Міністерство юстиції не служать американським інтересам, ні інтересам жодної з партій, ні президента, а лише інтерерсам Путіна", - цитує критичні слова Джона Маккейна на адресу однопартійців "Голос Америки".

Нагадаємо, у США правоохоронці вивчають, як відбувалося співробітництво та які обіцянки давалися представникам Росії від на той час іще необраного Дональда Трампа.