На Луганщині відновлюють комунікації у звільненому селі Новоолександрівка

20:08, 02.02.2018
На Луганщині відновлюють комунікації у звільненому селі Новоолександрівка

Селяни під час зустрічі із заступником голови Луганської ОДА Юрієм Клименком. (Фото з ФБ-сторінки Юрія Гарбуза)

Голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз доручив підготувати документи про включення села Новоолександрівка до населених пунктів, де діють органи державної влади України. Відтак, жителі Новоолександрівки зможуть отримувати соціальні виплати у повному обсязі.

 

Про це пан Гарбуз повідомив у Facebook.

 

"Доручив підготувати пакет документів щодо виключення селища Новоолександрівка з населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, аби жителі Новоолександрівки мали змогу отримувати соціальні виплати у повному обсязі", - написав голова облдержадміністрації.

 

Керівник області підтвердив, що Новоолександрівку, яка з 2014 року перебуває в "сірій зоні" між окупованими і підконтрольними владі територіями, днями українські військові взяли під свій контроль.

 

За його словами, за цей час у селі залишилось всього 17 жителів, переважно літні люди, майже 90 зі 100 подвір'їв пошкоджені або знищені вщент.

 

І додав, що у п'ятницю до багатостраждального села попри небезпеку завітав його заступник Юрій Клименко і поспілкувався з місцевими мешканцями.

 

 "Тримаю на особистому контролі відновлення основних комунікацій та роботи фельдшерсько-акушерського пункту. Тим, хто потребує невідкладної медичної допомоги, її нададуть фахівці Попаснянської районної лікарні", - розповів «губернатор». І додав, що чотири роки мешканці були позбавлені елементарних благ цивілізації – світла, газу та води.

 

Як повідомляла «УМ», на цьому тижні Збройні сили України взяли під контроль село Новоолександрівка в Попаснянському районі Луганської області, яке перебувало в так званій «сірій зоні».