У Смілі вимкнули опалення через відключення газу в котельнях

16:35, 01.02.2018
У Смілі вимкнули опалення через відключення газу в котельнях

У Смілі проживає понад 60 тисяч мешканців (ілюстрація)

Місто Сміла залишилося бьез централізованого опалення через відключення газопостачання в усі котельні міста.

Про це повідомляє Смілянська міська рада.

"1 лютого, за вказівкою ПАТ "Черкасигаз" у місті відімкнули від газу всі котельні", – йдеться в повідомленні.

Голова правління ПАТ «Черкасигаз» Сергій Буян заявив, що газ на опалення міста банально крали, а щодо оплати боргів за газ він звертався до влади і теплогенеруючої компанії ТОВ "Сміла Енергоінвест" ще весною 2017 року.

"Підприємство "Сміла Енергоінвест" накопичило борги перед НАК «Нафтогазом України», у результаті чого НАК перестав виділяти смілянському підприємству номінації. А якщо "Сміла Енергоінвест" знаходиться на території ліцензійної діяльності розподільчого підприємства, у нашому випадку це "Черкасигаз", то використані без номінації обсяги газу (іншими словами, відібрані з труби незаконно) накладаються як розбаланс на наше товариство", - цитує слова керівника "Черкасигаз" видання "Прочерк.Інфо".

Нагадаємо, опалювальний сезон у Смілі розпочався 21 лисотопада. ЗАтримка була через борги компанії "Сміла Енергоінвест". Директора цього підприємства підозрюють у привласненні 40 мільйонів гривень.

Як повідомляла "УМ", в Славутичі вимкнули опалення через борги теплогенеруючого підприємства.

В обох містах теплогенеруючі компанії були передані в управлінням приватних власників, які не змогли погасити попередньо накопичені борги.