Ігор Гужва скаржиться на погрози фізичної розправи в Україні

08:22, 01.02.2018
Ігор Гужва скаржиться на погрози фізичної розправи в Україні

Ігор Гужва втік не до улюбленої Росії, а до Австрії.

Головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва розповів, що саме погрози фізичної розправи в Україні стали причиною його виїзду до Австрії.

 

Про це скандально відомий Гужва заявив в ефірі окремим телеканалам РФ і України в ніч на четвер.

 

"Мені надходили погрози, в тому числі погрози фізичної розправи. В такій ситуації, не маючи надії на справедливий суд і цілком обґрунтовані побоювання в тому, що вся державна машина працює і буде продовжувати працювати на те, щоб посадити мене у в'язницю, а керовані владою угруповання спробують мене вбити. Я прийняв рішення попросити політичного притулку в Австрії", - сказав Гужва.

 

Крім того, він розповів, що вже робилися спроби замаху.

 

"Перед новим роком на мене був скоєний напад представниками організації С14. Я написав з цього приводу в поліцію і нам було відмовлено в порушенні кримінальної справи", - додав він.

 

Як повідомляла «УМ», Гужва виїхав з України до Відня та попросив у влади Австрії політичного притулку.

 

У редакції сайту "Страна.ua" повідомили, що він залишається на посаді головного редактора видання і продовжить керувати ним з-за кордону.

 

Як повідомляла «УМ», 22 червня 2017 року у редакції "Страна.ua" провели обшук, після якого Ігоря Гужву забрали до СІЗО. Генпрокуратура заявила, що через посередника Гужва вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компромату на нардепа від "Радикальної партії" Дмитра Лінька.

 

27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави.

 

1 серпня стало відомо, що Служба безпеки виявила на флешці, вилученій у головного редактора "Страна.ua" Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони.

 

Підлеглі Гужви стверджують, що він виїхав до Австрії, оскільки прокурор нібити забув внести до суду подання про подовження йому запобіжного заходу.