Місто Славутич відключили від газопостачання

21:12, 30.01.2018

Місто Славутич Київської області відключили від газопостачання через заборгованість теплопостачального підприємства.

 

Про це повідомляє прес-служба "Київоблгазу" у вівторок.

 

"ПАТ "Київоблгаз" змушене було припинити газопостачання для споживачів м. Славутич, оскільки його подальше використання із газорозподільної системи без підтверджених лімітів є несанкціонованим відбором природного газу і порушує чинне законодавство", - йдеться в повідомленні.

 

Як пояснили в прес-службі, станом на 30 січня 2018 року НАК "Нафтогаз України" не виділив для жителів м. Славутич необхідні об’єми природного газу на січень цього року через заборгованість.

 

Відповідно до постанови НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 р. ПАТ "Київоблгаз" здійснює розподіл природного газу споживачам, зокрема виробникам теплової енергії, виключно за наявності у них підтверджених обсягів (лімітів) природного газу на відповідний розрахунковий період відповідно до укладеного договору постачання.

 

"Через відсутність у КП УЖКГ м. Славутич підтверджених НАК "Нафтогаз України" обсягів природного газу на січень 2018 року, ПАТ «Київоблгаз» не має підстав для подальшого розподілу обсягів природного газу", - наголосили в прес-службі.

 

Славутич — місто обласного підпорядкування в Київській області, розташоване на лівому березі Дніпра, з населенням близько 25 тисяч осіб.