Медведєв оцінив на нуль значення «кремлівського списку» для РФ

18:56, 30.01.2018
Медведєв оцінив на нуль значення «кремлівського списку» для РФ

Дмитро Медведєв і Шарль Мішель під час зустрічі у Горках.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав нульовим значення "кремлівського списку" США для Росії.

 

Про це Медведєв заявив за підсумками переговорів із прем’єром Бельгії Шарлем Мішелем у вівторок.

 

"Я б сказав, що значення цього списку -"зеро". Тому що якби ми представили зворотну ситуацію, якби ми підготували список, в який би включили адміністрацію президента Трампа цілком, палату представників, сенат, верховний суд, офіс генерального прокурора, то що станеться після цього в Америці? Нічого. Те ж саме відбудеться і в нашій країні, тобто нічого не станеться", – сказав Медведєв.

 

Російський прем’єр додав, що "навіть при наявності будь-якого роду списків для контактів ніяких інших (профільних) людей немає, інших письменників для Сполучених Штатів, з якими б влада США могла б спілкуватися, у нас не існує, точно так же, як і у них не існує інших посадових осіб ".

 

"Саме тому я вважаю, що значення подібного роду списків, якщо говорити про офіційну частину, якщо говорити про посадових осіб, наближається до нуля. Але тим не менш, це реалізація того закону, який був прийнятий, який носить абсолютно дискримінаційний характер по відношенню до нашої країни і який, безумовно, буде отруювати наші контакти, наші відносини на протязі досить тривалого часу, і це само по собі погано", – заявив Медведєв.

 

У свою чергу, міністр МЗС України Павло Клімкін вважає, що так звана "кремлівська доповідь" США має змусити керівництво Росії погодитися на "реальну миротворчу місію" на Донбасі.

 

Про це Павло Клімкін заявив під час спільної прес-конференції з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано.

 

За його словами, в РФ мають зрозуміти, що російська ідея із відправленням охоронців для забезпечення захисту лише для спостерігачів СММ ОБСЄ не має сенсу, адже потрібна реальна миротворча місія.

 

Міністр також висловив впевненість, що "кремлівський список" США під час наступної зустрічі обговорять країни "Великої сімки".

 

"Цей список означає, що Росія неодмінно отримає системну відповідь. Ключовим елементом в цьому є солідарність всього цивілізованого світу. Впевнений, що ці питання будуть обговорюватись під час наступної зустрічі "Великої сімки", де головують канадці", - заявив Клімкін.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на вівторок за київським часом США опублікували так звану "Кремлівську доповідь" щодо можливості запровадження нових санкцій проти російських олігархів та людей із близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

 

До списку потрапили 210 людей: 114 осіб із оточення президента РФ Володимира Путіна, а також 96 олігархів. Проти них потенційно можуть запровадити нові санкції.

 

Путін в свою чергу заявив, що так званий "кремлівський список" ускладнює російсько-американські відносини, але поки РФ відповідати на цей "недружній крок" не буде.