Звинувачену у незаконному збагаченні голову Держаудитслужби суд не усунув з посади

12:45, 30.01.2018
Звинувачену у незаконному збагаченні голову Держаудитслужби суд не усунув з посади

Лідія Гаврилова очолила тоді ще Держфінінспекцію у липні 2015 року (dkrs.gov.ua)

Керівниця Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова, яку підозрюють у незаконному збагаченні, продовжить перебувати на посаді.

Про це повідомляє 5 канал.

Солом’янський районний суд не визнав достатньо обґрунтованими заяви Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо можливості тиску на слідство від Лідії Гаврилової.

Так, зі слів антикорупційного прокурора, Лідія Гаврилова спілкувалася з одним із народних депутатів, з яким вона нібито узгоджувала певні призначення в аудиторській службі. Його прізвище на суді так і не пролунало. Утім, сторона обвинувачення пообіцяла розповісти детальніше під час розгляду справи по суті.

Суд такі аргументи прокурорів істотними не визнав, тож Лідію Гаврилову не відсторонили від займаної посади.

Адвокати посадовиці залишилися задоволені таким рішенням суду. Проте вони вважають, що це рішення не є кінцевим.

"Доволі законне. Це рішення, яким ми задоволені. Я розумію, що прокуратура подаватиме апеляцію, тому це не остаточне рішення. Я думаю, що ми зустрінемося в апеляційному суді", – прокоментував адвокат Лідії Гаврилової Ярослав Білявський.

Прокурори САП уже повідомили: справді подаватимуть апеляцію на рішення суду. Зокрема, зацікавила їх лист-характеристика Гаврилової від Кабінету Міністрів, яку адвокати продемонстрували під час слухання.

"Це викладена така своєрідна дорадча позиція суду, як вчинити. На наше переконання, висловлення такої позиції Кабінетом Міністрів не зовсім відповідає його ролі в цьому кримінальному процесі. Чи вплинув цей лист на ухвалення судом відповідного рішення – мені важко сказати. Ми побачимо вже з повного тексту, наскільки вплинув, який ступінь впливу конкретно цього листа на судове рішення", – зазначив прокурор САП Віталій Кравець.

"Мова про тиск з боку НАБУ на мене як керівника органу фінансового контролю, працівників якого залучають до перевірок у рамках кримінальних проваджень НАБУ. Саме з метою того, що іноді буває необхідність для НАБУ трактування тих чи інших висновків перевірок на їхню користь. Якщо немає достатньої доказової бази, достатнього професіоналізму детективів, то, на жаль, виникають такі ситуації, коли просто є тиск", – заявила сама Гаврилова. 

Нагадаємо, Лідія Гаврилова прославилася заявою про те, що кожен українець має золоті злитки. Так вона прокоментувала звинувачення у незаконному збагаченні, доказом якого нібито є у тому числі золоті злитки. знайдені в чиновниці при обшуку.