Підозрюваного у розстраті ректора Алімпієва суд відпустив з-під варти

09:53, 30.01.2018
Підозрюваного у розстраті ректора Алімпієва суд відпустив з-під варти

Андрій Алімпієв був затриманий 17 листопада (Андрей Алимпиев / Facebook)

Апеляційний суд Харківської області відпустив ректора Харківського національного університету Повітряних сил імені В. Кожедуба Андрія Алімпієва під заставу в 1,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду.

"За результатами розгляду апеляційних скарг Андрія Алімпієва і його захисника колегія суддів ухвалила: рішення слідчого судді Дзержинського районного суду міста Харкова від 15 січня 2018 про задоволення клопотання слідчого і про продовження, у межах строків досудового розслідування, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Алімпієва А. скасувати", - йдеться в повідомленні.

Суд частково задовольнив апеляційну скаргу захисника.

"Застосувати до підозрюваного Алімпієва А. М. запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн з урахуванням внесеної раніше суми застави в межах строку досудового розслідування. Покласти на підозрюваного додаткові обов'язки, передбачені п. п. 1,2,3,4,8 ч. 5 ст. 194 КПК України", - цитує рішення судів прес-служба установи.

При цьому жоден із судів не відстороняв герерала Алімпієва із займаної посади.

Нагадаємо, Андрія Алімпієва вже відпускали під заставу в 1,5 мільйона гривень, але потім суд знову помістив його під арешт за підозри в розтраті бюджетних грошей університету.