Держдеп США заявляє, що нові санкції не потрібні через мільярдні збитки Росії від попередніх

07:48, 30.01.2018
Держдеп США заявляє, що нові санкції не потрібні через мільярдні збитки Росії від попередніх

Путін, Шойгу і Лавров у Кремлі (cnn.com)

Прийняті США санкції проти російських компаній, що виробляють зброю, призвели до мільярдних збитків для РФ, тому вводити нові обмеження зараз недоцільно.

Про це на блифінгу заявила речниця Державного департаменту США Гетер Нойерт, інформує Reuters.

"З моменту набуття чинності закону, за нашими оцінками, іноземні уряди відмовилися від запланованих або оголошених закупівель продукції російських оборонних підприємств на кілька мільярдів доларів", - заявила Нойерт.

Вона наголосила, що Конгресу вжде представлені дані про реалізацію попередньо прийнятих законів, які стримують російські прибутки від продажу зброї.

"Даною заявою адміністрація Дональда Трампа демонструє, що вона не запроваджує нові санкції відповідно до закону, який він (Дональд Трамп, - ред) неохоче підписав у серпні, через 6 місяців після вступу на посаду", - пише Reuters.

За словами Гетер Нойнрт, лише зараз стає очевидним ефект від введених попередньо санкцій проти компаній, пов’язаних із військовим відомством РФ, тому розширювати персональний список санкцій недоцільно.

"З цієї точки зору, якщо закон працює, санкції щодо конкретних осіб не будуть потрібні, оскільки законодавство фактично служить стримуючим фактором", - озвучила позицію Державного департаменту США його речниця.

При цьому парламентарі із Конгресу продовжують вимагати, щоб проти Росії санкції розширилися за втручання у вибори в США 2016 року.

Раніше повідомлялося, що, згідно із законом, 29 січня адміністрація США повинна представити Конгресу так звану "Кремлівську доповідь" про російську політичну і бізнес еліти. ЗА результатами цієї доповіді очікувалося, що США розширить санкції проти чиновників та бізнесменів, які пов’язані із відмиванням грошей в Росії.

У Державному департаменті наголосили, що звіт буде представлений у Конгресі, але він буде засекреченим.