Порошенко затвердив план військових навчань на 2018 рік

16:02, 29.01.2018

Президент України Петро Порошенко затвердив план проведення багатонаціональних військових навчань на території нашої країни та поза її межами на 2018 рік.

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави у понеділок.

 

Також Порошенко підписав Закон № 2270-VIII «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях».

 

Згідно з документами, в Україні цього року планується провести низку багатонаціональних навчань з підготовки підрозділів Збройних Сил.

 

Серед них — українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2018», українсько-американські навчання «Сі Бриз – 2018», багатонаціональні навчання «Світла Лавина – 2018», багатонаціональні навчання «Чисте небо – 2018» та українсько-румунські навчання «Ріверіан – 2018».

 

Закон набирає чинності з дня опублікування.

 

У прес-службі поінформували, що реалізація положень Закону та Указу забезпечить виконання завдань у галузі безпеки і оборони,  підвищить ефективність реалізації національних програм щодо розвитку власних Збройних Сил та виконання міжнародних зобов'язань нашої держави. 

 

Окрім того, проведення навчань дасть можливість збільшити фінансові надходження до національної економіки за рахунок надання відповідних товарів, робіт, послуг для підрозділів інших держав.

 

Відповідальність за підготовку і проведення у 2018 році багатонаціональних військових навчань на території України покладається на міністра оборони України.