Чоловіка керівниці відділу Центру протидії корупції затримували у Києві

09:42, 26.01.2018

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що 25 січня затримали чоловіка Олени Щербан, начальниці юридичного відділу ЦПК, яка вела в суді справу ЦПК проти СБУ. Згодом Віталій Шабунін повідомив, що затриманого відпустили.

"Чоловіка затримали, склали протокол про адмінпорушення. Що сталося в деталях наразі з'ясовуємо. Машина чоловіка нашого юриста була на орієнтуванні, причину якого з’ясовуємо", - написав Віталій Шабунін.

До цього він повідомляв, що чоловіка Олени Щербан  з дому забрала поліція, без пояснень та жодних документів.

За словами Віталія Шабуніна, чоловіка Олени Щербан поліція "переслідувала" та "схопила" біля будинку. Свідками затримання були сусіди подружжя, які були з чоловіком в автівці.

"У відділку з’ясувалося наступне:
- чоловіка нашої колеги тимчасово затримали і склали два протоколи про адміністративні правопорушення: водіння в нетверезому стані і відмова зупинитися на вимогу поліції.
- чоловік без присутності адвоката відмовився складати тест, а після приїзду адвоката - буквально за півгодини - поліція відмовила у проведенні експертизи у присутності адвоката, що теж зафіксовано на відео.
- обидва протоколи були складені із порушеннями та без присутності понятих.
- на вимогу адвоката затриманого поліцейські відмовилися показувати і давати відео зі своїх камер", - повідомив Віталій Шабунін.