У Росії утримують понад 60 українських політв’язнів

16:33, 22.01.2018

Більше 60 українських політв’язнів наразі перебувають в тюрмах окупованого Криму і Росії При цьому, майже кожен третій (загалом 22) утримуються безпосередньо на території Росії, інші - в Криму.

 

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час прес-конференції в понеділок.

 

“Зараз маємо більше 60 політичних в’язнів, 22 з них, як ви знаєте, на території Росії, інші - на території окупованого Криму”, - зазначив міністр.

 

Водночас Клімкін нагадав, що минулого року вдалося “реструктуризувати” платформу щодо звільнення політв’язнів і наразі, за його словами, Україна має прямий відеоміст з окупованим Кримом, що дозволяє швидко реагувати на потреби родин політв’язнів.

 

Крім того, міністр зауважив, що з цього року починається наш трирічний термін членства України в Раді ООН з прав людини.

 

Пан Клімкін запевнив, що цей майданчик буде послідовно використовуватися для того, щоб продемонструвати світові, як Росія порушує права людини на території окупованого Криму і Донбасу.

 

Як повідомляла «УМ», низка активістів та правозахисників звернулися до Президента України з проханням присвоїти звання "Герой України" політв’язню Володимиру Балуху.