Турчинов очолить передвиборчий штаб Порошенка за трьох умов

11:27, 18.01.2018
Турчинов очолить передвиборчий штаб Порошенка за трьох умов

Олександр Турчинов та Петро Порошенко очолюють РНБО (whoswhos.org)

Посаду керівника виборчого штабу Петра Порошенка на виборах 2019 року було запропоновано секретарю РНБО Олександрові Турчинову на неофіційній зустрічі в прикарпатській резиденції Президента України Гута на початку року.

 

Про це повідомляє видання Lb.ua  з посиланням на власні джерела.

 

За неофіційними даними, очікувалося, що після зустрічі Турчинов офіційно стане головою штабу. Однак той висунув президентові три умови, за яких він дасть згоду:

 

негайний продаж корпорації Roshen або передання її синові президента Олексію;

"дати спокій "Укроборонпрому", в усіх сенсах"; налагодити роботу системи влади як єдиного цілого і без корупційного інтересу.

 

"Поки глава держави взяв ритуальну паузу. Сумнівів у тому, що саме Турчинова він уповноважить займатися операцією "другий строк", практично не залишається – надто сильно вони "приросли" один до одного. Тут варто зазначити, що деякі верховні "фронтовики" виступають категорично проти такої кооперації", – йдеться у матеріалі.

 

Водночас у кулуарах адміністрації Президента нібито активно обговорюють стратегію формування трьох паралельних штабів на вибори 2019 року.

 

"Перший – так званий публічний, розрахований на "зовнішнього" і "внутрішнього" споживача. Очолити його має хтось не одіозний, нейтрально-позитивний, обов'язково – майстерний оратор. Завдання другого – концентрація зусиль адмінресурсу: зв’язки з губернаторами, місцевими елітами. Ну, і, нарешті, третій, який має зайнятися створенням і підтримкою сателітарних політичних проектів і "розмиванням" активів конкурентів", – ідеться в статті.

 

Вибори президента України пройдуть навесні 2019 року.