В Україні посиляться хуртовини через циклон

16:02, 17.01.2018
В Україні посиляться хуртовини через циклон

Комунальники не встигають прибирати сніг на дорогах.

Внаслідок впливу активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов в Україні найближчим часом.

 

Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час позачергового засідання у ДСНС у середу.

 

"Внаслідок впливу активного циклону в Україні очікуємо протягом 18 січня суттєве ускладнення погодних умов. Очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву заввишки до 40 см, у Києві близько 20 см", – заявив пан Кульбіда.

 

За його прогнозом, у Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях очікується сильний дощ з переходом у сніг, в Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/сек; у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м/сек.

 

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються надзвичайно сильні снігопади.

 

По всій території України на дорогах очікується ожеледиця.

 

Водночас, голови облдержадміністрацій та їхні заступники з різних областей України прозвітували під час наради про повну готовність до ускладнення погодних умов.

 

«До несприятливої погоди ми готові, 351 одиниця техніки готова, всі договори ми вчасно заключили, також розгорнуто пункти обігріву»,- повідомив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

 

Тоді як голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч повідомив про рішення обмежити рух шкільних автобусів 18 січня.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок було заборонено заїзд вантажівок до Одеси через сильну негоду. Вже у середу рух вантажівок було обмежено в Києві